Projekt

På GaiaGården har vi en del projekt som vi arbetar med över längre tid

 

Labyrint

Vi önskar att etablera en labyrint i trädgården. Labyrinter är mönster där man rör sig in mot ett mittpunkt. Labyrinter har varit vanligare än vad vi har tross i tidigare tider. Ofta har de anlagts med hjälp av stenar. I Norden så är det många kyrkor som har dekorerade labyrinter på sina väggar. Men labyrinter kan hittas långt tillbaka i tid. Helt tilbaka till den minoiska kulturen på Kreta, 3500 år sedan.

I många land har labyrinter fått en renässans. De skapar ro, harmoni och fokus för de människor som använder dem. I Usa har man bla anlagt labyrinter i fängelser och på skolor. Vi hoppas att kunna anlägga en labyrint som kan vara till glädje för befolkningen i Eda, och för våra besökare.

 

Örttempel

Vi har många olika slags örter. Varje höst så skördar vi dem för att göra teer, tinkturer, salvor mm. Örterna ger en fantastisk doft och är vackra att beskåda.

 

Ekologisk odling

Vi odlar en del ekologiska plantor. I första hand så blir detta för privat användning. Frukt och bär har vi rikligt av och vi produserar en hel del sylt, marmelad och chutney på ett bärekraftigt och ekologiskt sätt. Vi lär oss hantverket genom att tillföra kompost och annat på våra land.

 

Om du önskar att bidra med genomföringen av dessa projekt ta gärna kontakt med oss!